[SZUB]

A fiatal, mégis harcedzett kultúrbolsevikok és városi gerillák lépfenét küldenek Kiszel Tündének, símaszkban terrorizálnak, de legtöbbször olyanokról írnak, amikről jó eséllyel a büdös életben nem hallottál, pedig már kellett volna. A kultúra, szerintünk.

Frissek a SZUB.hu-n

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A kilencvenes évek 10 leggázabb magyar popjelensége

2008.11.23. 17:05 the shitbreakers

Akkoriban sok mindent átvettünk a nyugattól (gyorséttermek, büntetlen munkanélküliség stb.). A változás nem kerülte a könnyűzenei kultúránkat sem. Bár ezt a folyamatot én inkább kóros elváltozásnak hívnám. Hogy miért? Olvass tovább...


10. Rapülők: Áj láv jú

Legyünk őszinték, van aki szerint nem vérciki, amit ezek műveltek? Erőltetett szójátékokkal teleírt kartonpapírokat dobálnak, kis növésű Eminemnek öltözve. Lehet, hogy tudtuk a szöveget kívülről, de ezért inkább megverném akkori önmagamat. Vagy a Gesztit.

 

9. Bestiák: A reggel túl messze van

Hohohó, most aztán beindul a lavina! Innentől kezdve tényleg nincs kegyelem, csak az olvassa/nézze, aki bírja. Az úgynevezett lánybandák is felpörögtek kicsiny hazánkban, többek között ez a szolid harmincas hölgykoszorú. A klip kissé zavarba ejtő. A csajok vonaglanak mindenféle szép helyszíneken, az öltönyös férfiak meg csak esnek össze, és haldokolnak. Nem bírnak a festett hajú óvónénik varázsával.

 

8. Groovehouse: Hajnal

Az első igazán büntető zene. Rasztafiú és barátnője a pajtában ugranak egymásra, majd jön az egyedül ébredés. A dalszöveg egyes sorai ma is olyan rejtélyt hordoznak, amibe a legedzettebb kódfejtők is beleőrülnek.

 

7. 4F Club: Érdek érzelem

Először a Balatoni lázat néztem ki, de aztán Fernando felnyit…feltépte a szemem erre a méltán lehányt gyöngyszemre. Szájbarágós klip a pénzen (régi papírszázas!) vett szerelemről, örök igazságokkal, és élelmiszerboltokban vásárolt rikító felsőkkel, mindez egy werkfilmbe ágyazva. Kakofónia. Nem tudom mi ez, de fáj nagyon.

 

6. UFO: Napolaj

A Beach pop ide is bevette magát, mert hát van nekünk is nagy vizünk. Bár a helyszín kérdéses, de a literes kivitelű napolaj, és az eddig nem ismert alapigazság (a bátran szeretés feltétele a hátbekenés) mindent kárpótol. Még a két szemrevaló bolti eladó fülsértően hamis hangját is.

 

5. Splash: Húzz csak magadhoz ha fázol

Na ez epic. Késő kilencvenes évek, de hordozza a kór összes tünetét. Egy nyitott szoláriumban az úszószemüveges srác jelbeszéddel próbálja elmondani a dal lényegét, a csaj pedig néha énekel is. Én erre táncoltam. Bocsánat.

 

4. Emergency House: Dübörög a ház

Gyere kezeket fel! Gyűrűzik a teknó, fénykorában a partidrog, és sakkockás mellényben veri magát Renátó példaképe. Mit is mond? Zene! Ritmus! Lars!? „Miért?” Üvöltenek fel a meggyalázott szüzek az égre. Ijesztő csend a válasz.

 

3. FLM: Megtalállak még

Császár "Kokós Rendőrgyilkos" Előd, már ezért rászolgált volna a felfüggesztett szabadságvesztésre. Láttátok a Trópusi Vihart? Nézzétek meg ezt. Ugye? Ben Stiller tudta honnan kell mintázni a farmeranorákos nyomorék figuráját.

 

2. Ámokfutók: Szomorú szamuráj

Ezért növesztettem meg a hajam, hogy tincsbe fonva tudjam átérezni a Kárpát-medence szamurájának kínjait. Elképesztően eklektikus. Egy (láthatóan) depis szamuráj bolyong a pesti utcákon, aztán megtudjuk, hogy ezt valójában Kozsó látta, és elreppeli a haverjainak dühítően alávaló szöveggel. Majd látunk egy fehérruhás nőt, aki az egész klip alatt megpróbál felkelni a földről, de a bűnös szaké nem engedi. Rabul ejt, biztos innen jött a Ronin ötlete.

 

1. Hip Hop Boyz: Nem az a tét

A megbocsáthatatlan kategória. Unforgiven. Amikor a kamera végigpásztázza a meztelen, ám nemiszervét egy zoknival (?) takaró táncosfiút, akkor egész egyszerűen kifordul a belem. Ti! Lányok ott az első sorban, ma már anyák és asszonyok vagytok, egy eljövendő generáció létrehozói. Ez aljasság volt, kérlek tanúskodjatok a bíróság előtt is. Jól nézzétek meg a klipet, le fogom szedetni a YouTube-ról. Ez az én Szent Grálom.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar zene a 10 leg... magyar fos

A bejegyzés trackback címe:

https://szub.blog.hu/api/trackback/id/tr93782208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása